FMIPA / FMIPA Raih Prestasi Membanggakan di Asian English Olympics 2019

FMIPA Raih Prestasi Membanggakan di Asian English Olympics 2019

Jakarta (2/18) – Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA) IPB raih prestasi apik di ajang gelaran Asian English Olympic 2019 yang dilangsungkan pada tanggal 11-15 Februari 2019 Organized by Binus University, Ihza Rizkia Fitri dan Ardella Maharani yang berhasil meraih sebagai Achievements as Top Best Speakers at Asian English Olympics 2019 Debate Competition yang merupakan mahasiswa dari Departemen Matematika FMIPA IPB. Asian English Olympic 2019 Organized by Binus University ini diikuti berbagai perguruan tinggi negeri dan swasta di Indonesia sebagai partisipan untuk bersaing dan unjuk kebolehan perlombaan dalam berbahasa inggris. Berikut adalah bidang yang diperlombakan di Asian English Olympics 2019 :

• Debat (Debate)
  • Pidato (Speech)
  • Ejaan (Speling Bee)
  • Penulisan cerita pendek (Short Story Writing)
  • Radio drama
  • Penyiaran berita (Newscasting)
  • Scrabble
  • Bercerita (Story Telling)
  • Pembuatan Film Pendek (Short Movie Making)

Tentang Asian English Olympic 2019

AEO (Asian English Olympics) was first held in 2012 with the total of 425 participants coming from Singapore, Malaysia, Philippines, and Indonesia. Six fields of competition were provided for participants to compete in, such as Debate, Scrabble, Speech, Storytelling, Newscasting, and Short Movie Making. With the purpose of giving a platform for youth in Asia to improve their English skills, gain international experiences and networking, The 2014 Asian English Olympics (AEO) was held on February 18th-22nd, 2014. This event involved 650 national and international students of high schools and universities in Asia, competing in six fields of competition; Debate, Speech, Newscasting, Storytelling, Scrabble, and Short Movie Making, judged by the experts of each field from all over Asia.